Tässä ollaan reilu pari viikkoa ihmetelty yht'äkkistä pikkumiehen "ripulia". Ennen hän kakkasi maksimissaan kaksi kertaa viikossa ja yhdessä hetkessä maha löystyi ja joka ruokailun jälkeen oli vaippa vaihdettava. Vaihdoin sen välillä jopa yölläkin. Toisinaan maha oli oikeasti ihan ripulilla ja välillä taas melko normaali löysä maha. Mutta ei kertaakaan kuitenkaan hänen normaali kova kakkansa.

Mietin jo lääkäriin menoa, kun pyöriessäni netissä huomasin että kyse voikin olla "keliakiasta". Muistin että aloitimme samoihin aikoihin antamaan hänelle puuroksi Neljän viljan puuroa, missä on täysjyväruis, vehnä, ohra, kaura. Nyt sitten lopetin kokonaan kaikkien viljojen antamisen ja annan hänelle puuroksi vain riisihiutalepuuroa. Aloitin eilen illalla ja tänään ei ole enää kakattu kuin yhden kerran :)

Eliaksella on myös ollut pitempään toisessa poskessa atooppinen läiskä ja se on välillä enemmän ärtyneen oloinen ja välillä taas vähemmän. Nyt sekin tuntuu olevan paremmassa kunnossa kuin pitkään aikaan. Voi olla että tein oikean diagnoosin ;) 3.6. meillä onkin 8 kuukautisneuvola, joten siellä pitää ottaa asia esille.

Muuta oiretta ei pikkumiehellä ole ollutkaan. Hän on koko ajan syönyt hyvin ja ollut ihan virkeä. Ehkä vähän enemmän halin tarpeessa kuin normaalisti. Luultavasti maha on vaivannut kuitenkin...

Nyt me osaamme jo nousta polviseisontaan tukea vasten, ja kovin hän konttausasennossa hytkyy edes-takaisin. Jalat voisivat jo vähän liikkua eteenpäin, mutta käsiä ei uskalla irroittaa lattiasta. Matkiminen on sisarusten kanssa hauska leikki ja puhe sujuukin (mamamamamaaa / papapapppaa ). Nyt pikkumies on nukkunut jo kaksi yötä omassa huoneessaan. Ihan hyvin sekin on sujunnut.