Keskiviikko

vauvan ikä 5 vkoa + 3 päivää

Nyt ollaan reilu kuukauden tutustuttu uuteen tulokkaaseen ja on alkanut ns. vauva-arki. Kaikki on mennyt ihan mukavasti tai niinhän kaikki tuoreet äidit sanovat. Vauva on ollut suhteellisen kiltti. Nukkuu ja syö - no osaahan se itkeäkin. Välillä iltaisin on kitinöitä (vaivaakohan maha vai onko mennyt päivän touhuista sekaisin). Pääasia on kuitenkin ettei ole tarvinnut öisin kannella itkevää vauvaa. Yöllä me olemme nukkuneet ja syöneet. Vauva menee nukkumaan siinä klo 21-22 ja herää syömään noin kahdelta ja viideltä. Sitten heräilemme uuteen päivään klo 7-8 aikoihin.

Sitten minusta. Heti kun tulin sairaalasta sain käydä lääkärissä hakemassa lääkekuurin virtsatietulehdukseen. Maha oli tosi kipeä. Oikein ei pystynyt edes kävelemään. Onneksi se meni lääkkeillä ohitse. Ruokavalio on muuttunut takaisin hyvästä huonoksi. Kaikki mitä raskaana ollessani en saanut syödä, maistuu nyt hyvällä ruokahalulla. Olen todella pettynyt jos en saa ruokavaliotani kuntoon. Painoni on edelleen sama kuin oli laitokselta tullessani.

Sitten imetyksestä. Imettäminen on lähtenyt ihan hyvin käyntiin. Aluksi tuntui että oli jopa ylituotantoa, mutta nyt on kyllä tasaantunut. Olen kyllä silloin tällöin pumpannut pakkaseen "pahan päivän" varalle. On tämä silti vielä oppimista puolin ja toisin. Heti jos päivä on kiireinen tai olemme koko päivän reissun päällä niin tuntuu että kumpikaan ei osaa rentoutua syöttämiseen. Muuten nautin suunnattomasti imettämisestä. Siinä saa hyvällä omalla tunnolla pysähtyä ja rentoutua ja vain keskittyä vauvaan. Siis aivan ihanaa. Ja kokemuksesta tiedän että myöhemmin nauttii vielä enemmän niistä kahdenkeskisistä hetkistä.

Tulevana sunnuntaina on sitten ristiäiset. Nimi on vielä osaltaan hakusessa. Meillä on kaksi vaihtoehtoa - minun ehdotus sekä mieheni ehdotus. Katsotaan sitten sunnuntaina kumpi oli onnekkaanpi arvonnassa! ( VITSI!) Nyt täytyy järjestelemään sunnuntaita varten, että kaikki saadaan kunnialla läpi.