Viikko 37 (36+5) Perjantai

Viime yönä heräsin yhden aikaan supistuksiin. Ne oli varmaan niitä ennakoivia supistuksia. Ei ne niin kipeitä olleet että olisi tarvinnut nousta ylös, mutta todella ilkeitä kuitenkin. Ei niiden kanssa kyllä uni tullut silmään. Puolitoista tuntia supistuksia tuli vaihtelevasti 3-5 minuutin välein. Sen jälkeen ne pikkuhiljaa vähenivät ja huomasin jopa että olin välissä torkahtanut. Ja kolmen jälkeen nukahdinkin. Heräilin kyllä koko yön vähän väliä ja näin supistuksista, lapsivedestä, synnytyksestä unta.

Nyt aamulla ei enää kunnon supistuksia ole tullut, mutta maha on kipeä ja särkevä. Kyllä se vaan tuntuu siltä että synnytyksen aika vaan lähestyy. Eikä ainakaan lääkäreiden mukaan ole pahasta vaikka synnytys jo käynnistyisikin. Vauvan pitäisi olla ihan valmis. Kahden päivän päästä ei vauvaa enää lasketa ennenaikaiseksi.  Ideaalitilanne heidän mielestään olisi se että vauva syntyisi viikon päästä. Jos vauva alkaisikin odotuttaa lähelle laskettua aikaa, niin sitten voitaisiin joutua käynnistämään etukäteen synnytys, tai vaihtoehtoisesti jouduttaisiin tekemään keisarileikkaus. Niitä kahta toimenpidettä en kyllä missään tapauksessa toivo.

Kyllä kaikki ne lääkärit ketkä ovat mua tämän raskauden loppuajan tutkineet ovat sitä mieltä että luultavasti tämäkin syntyy pari- kolme viikkoa etukäteen, niinkuin molemmat aikaisemmatkin lapseni ovat syntyneet. Toisilla kuulemma voi olla raskaus vähän lyhyempi kuin toisilla. No aika näyttää ja aikaa ei laskettuun aikaan olekaan enää kuin kolme viikkoa...