Viikko 36 (35+2) Tiistai

No nyt on sairaslomat sitten lusittu ja alkaa virallinen äitiysloma. Tästä eteenpäin on sitten enää vain odottelua, koska synnytys käynnistyy. No ei nyt ehkä vielä kahteen viikkoon saisi alkaa, mutta ei siihen enää missään tapauksessa kauaakaan mene.

Eilen alkoi flunssa (ei siis sikainfluenssa, vaan ihan tavallinen syysnuha). Kurkku oli aluksi kipeä ja viime yönä särki päätä koko ajan. Todella inhottava olo. No nyt on sitten kunnon räkätauti. Tuntuu että pää on täynnä räkää. Niin ja makuaisti on hävinnyt. Toivottavasti parannun ennen kuin synnytys käynnistyy. Pitää vaan juoda kuumaa ja levätä.

Viime äitiyspolikäynti sai paljon supistuksia aikaan ja lauantaina matkasimme Tampereelle synttäreille, niin autossa istuminen sai taas kohdun supistelemaan. No nyt on kivuliaammat supistukset helpottaneet, mutta paljon tulee harjoitussupistuksia.

Perjantaina maha-asukki oli todella hiljainen. Pelästyin oikein kunnolla. Soittelin jopa äitiyspolille neuvoa kyselemään. Lupasivat kyllä ottaa käyrän, jos sinne menen näytille, mutta ajattelin vielä yhden tunnin laskea liikkeitä. Kyllä niitä yli kymmenen sitten tuli ja päätin jättää menemättä. Silti koko perjantain vauva oli todella hiljainen. Onneksi lauantaina mylläys taas jatkui, niin kuin ennenkin.

Nyt olen pessyt jo osan vauvanvaatteista ja peitoista. Korisängynkin sain paikoilleen. Äitini teki siihen uudet verhot, reunukset ja lakanat. Mielestäni siitä tuli todella ihana. Ostin vaaleanpunaista ja vaaleansinistä silkkinauhaa valmiiksi, koska sukupuoli on pysynyt salassa. Emme ole kyllä halunneetkaan sitä etukäteen tietää.

Tällainen ensisänky tulokkaalle on valmiina!

 

 

Ja tällainen mahakuva on viikolta 36

 

 

Tuntuu että vauva on laskeutunut alemmas lantioon, koska kävely ja hengittäminen on mielestäni helpottanut. Kuvasta en kyllä osaa sitä katsoa.