Viikko 10 (9+6)

Perjantaina oli sitten ensimmäinen neuvolakäynti. Se kesti sellaiset rapiat kaksi tuntia. Täyteltiin lomakkeita, kyseli kaikenlaista, otettiin hemoglobiini (141), verikoe, virtsanäyte (puhdas), verenpaine ja kuunneltiin sydänääniä. Nyt olen virallisesti raskaana, joten kannan mukanani äitiyskorttia. Lasketuksi ajaksi neuvolassa arvioitiin 2.10.

Sydänääniä ei aluksi saatu millään kuuluviin ja ehdin jo pelätä pahinta. Kävin välillä antamassa virtsanäyttteen koska rakko oli ihan täysi ja sen jälkeen kokeiltiin vielä uudelleen. Heti alkoi kuulumaan sydämen tykytys - aivan mahtavan tunteellinen hetki. Sydän löi 160-170 kertaa minuutissa. Neuvolan täti alkoi jo vähän epäilemään että raskaus olisikin jo pitemmällä kuin on laskettu.

Nyt pitääkin sitten soittaa ja varata aika niskaturvotusultraan. Se pitäisi saada parin viikon päähän. Nyt täytyy pikkuhiljaa miettiä miten asiasta kerromme lapsille.

Perjantai illlalla pojallemme (6v.) alkoi vesirokko. Nyt on naama, maha ja selkä täynnä näppylöitä. Yllättävän vähän vielä tuntuvat vaivaavan poikaa ja tänään sunnuntaina luulen ettei enää ole edes lämpöä. Kunnon kuumetta ei ole edes ollut - onneksi!

Ei tosta vesirokosta taida mulle olla mitään vaaraa, koska olen taudin lapsena sairastanut. Pitää varmaan maanantaina varmistaa terveyskeskukselta. Muuten olo alkaa olemaan aika hyvä ja pikkuhiljaa voi palata normaaliin elämänrytmiin.